Национальная кухня Чехии

Вирушаючи в закордонну подорож, хочеться якомога краще познайомитися з країною, її історією, пам'ятками, менталітетом. Однак істинного уявлення про країну не скласти, якщо не покуштувати національну кухню.

Если вам нужна справка в спортзал то вы можете посетить наш сайт: <a href="http://spravkipiter.ru/spravka_sport.html" title="без анкора">без анкора</a> и оформить справку в спортзал в СПб.



Гостинні чехи не скупляться на частування: як і в будь-якій іншій слов'янській країні, страви смачно, апетитна і ситна.

Кухню Чехії ні за що не переплутати ні з якою іншою, завдяки кнедликам, смажених страв з свинини, коропа, гусака або качки, оломоуцким сирків, квашеної капусти, пива і «Бехерівку».

Кнедлики по праву вважаються візитною карткою Чехії, так само як спагетті – Італії або жаб'ячі лапки — Франції. Найпопулярніші чеські кнедлики — це хлібні і картопляні. З тіста роблять прісні, солоні, кислі кнедлики, а віддалено нагадують картопляні зрази. Їх подають як гарнір до багатьох м'ясних і рибних страв. Існують в чеській кухні і кнедлики, які подаються як десерт – це солодкі кнедлики.



Дуже поважають чехи страви з свинини: гуляш, печеня і знамените «коліно» можна замовити у всіх закладах країни. «Коліно» — це нога порося, запечена в пиві, рясно приправлена гірчицею, хріном і травами. Гуляш готується з усіх видів м'яса: свинини, яловичини, курки, качки, зайця. Інші м'ясні страви — шинка "шункой", сальтисон та сардельки-"потопельники".



Рибні страви під майонезним соусом приправлені травами, часто подаються на Новий рік і Різдво.

Хоча чеська їжа проста і нехитра у приготуванні, суміші трав, соуси, приправи — овочеві, молочні, пікантні та пряні «омачки» — надають будь-якій страві неповторний смак і вишуканий аромат «золотої Праги».

Традиційні чеські сирки – оломоуцкие «тваружки». Назву отримали від міста Оломоуц, де їх виробляють з кислого сиру. Вони незамінні до пива. Ще одне знамените блюдо з сиру – смажений сир.



А вже чеське пиво має найвищу репутацію в світі і багату історію. Вперше чеське пиво згадується аж у 1088 році. З тих пір чеські пивовари дбайливо бережуть старовинні рецепти. Тому чеське розливне пиво унікально, йому немає аналогів у світі.



Тільки в Карлових Варах можна пригоститися знаменитим 38-градусним лікером «Бехеровка», настояний на 42-х травах. Аромат і смак цього букета вражає навіть найдосвідченіших цінителів. Туристи дали йому назву 13-й джерело (решта дванадцять це мінеральні води).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27